VIRTUVĖS BALDAI. KAS SVARBIAUSIA PLANUOJANT VIRTUVĘ? – Fortobaldai.lt

VIRTUVĖS BALDAI. KAS SVARBIAUSIA PLANUOJANT VIRTUVĘ?

VIRTUVĖS BALDAI. KAS SVARBIAUSIA PLANUOJANT VIRTUVĘ?

Virtuvėje be abejonės praleidžiame daug laiko, todėl įrenginėjant naujus namus ar atnaujinant jau esamą būstą svarbu jai skirti pakankamai dėmesio. Atsakingai parinkti virtuvės baldai palengvina buitį, džiugina namiškių bei svečių akį.

Planuokite virtuvės erdvę.

Planuojant virtuvę, labai pravartu erdvę suskirstyti zonomis (maisto gaminimo, indų plovimo ir t.t.) ir sudaryti tinkamus atstumus tarp jų. Plautuvė, šaldytuvas ir vyryklė turėtų sudaryti trikampį ir išdėlioti nedideliu atstumu.. Jeigu pjaustant maisto produktus dažnai naudojate praustuvę, netoli jos skirkite pakankamai vietos pjaustymo priemonėms. Gaminant virtuvėje, dažnai vienus darbus keičia kiti, o suskirstymas zonomis padės išvengti nepatogių situacijų ir bus pakankamai lengva bei patogu viską pasiekti.

Apšvietimas  – vienas svarbiausių virtuvės akcentų.

Jeigu gerai apmąstėte išplanavimą, greičiausiai žinote, kuriose virtuvės vietose kokius darbus atliksite. Patartina, kad baldai turėtų šviesos šaltinius, kurie būtų nukreipti į vietas, kuriose pjaustote maisto produktus, o gaminimui naudojate aliejus ar skystus padažus. Tokiu atveju užtikrinsite kokybišką ir saugų maisto gaminimą virtuvėje bei palengvinsite baldų priežiūrą – virtuvės baldai jums tikrai padėkos! Taip pat gražiai apšviesti virtuvės baldai išryškina baldų dizainą ir suteikia jaukumo. Koks apšvietimas būtų tinkamiausias jums visada patars virtuvės baldų projektuotojas.

Pasirūpinkite gera ventiliacija.

Niekam ne paslaptis, kad gaminant virtuvėje susidaro nemažas riebalų ir garų kiekis, tad virtuvėje greičiausiai neišsiversite be tinkamos ventiliacijos. Šiuolaikiniai baldų gamintojai siūlo išties inovatyvių būdų, kaip patogiai integruoti vėdinimo sistemas, nesvarbu, ar norite gartraukį paslėpti, ar kaip tik išryškinti, padaryti virtuvės akcentu. Taip pat būtina parinkti tinkamo galingumo garų surinkėją, tad nebijokite kreiptis į specialistus. Dauguma baldų gamintojų parekomenduos ir padės įsigyti tinkamą. 

Apgalvokite vandentiekio, elektros, dujų įvadų vietas.

Virtuvėje naudojama daug elektros prietaisų, būtina plautuvė. Būtent dėl šios priežasties prieš remontuojant virtuvės patalpą patariama padaryti virtuvės baldų projektą. Tokiu būdu tvirtai žinosite, kur bus jūsų  apšvietimo zonos, plautuvė, orkaitė, gartraukis, šaldytuvas ar kita virtuvės technika, bei galėsite užtikrinti, kad prietaisai bus prie reikiamo vandentiekio ar elektros šaltinio.

Apžvelgėme keletą būdų, kurių pagalba išvengsite netikėtų keblumų. Virtuvės baldai – vieni daugiausiai naudojamų visame būste, tad skirkite pakankamai laiko juos renkantis. Pamatysite – investicija tikrai atsipirks. O jei pasirinkti bus pakankamai sunku, visada galima kreiptis į specialistus: dizainerius, virtuvės baldų gamintojus ir visus rūpesčius palikti jiems ir tiesiog mėgautis savo naujais virtuvės baldais.

Parašykite komentarą

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte